Bemutatjuk a világ 5 legdrágább autóját

Az autóipar csúcskategóriás modelljei nem csak a sebesség és a teljesítmény miatt lenyűgözőek, hanem elképesztő áraik miatt is. Ismerjük meg a világ öt legdrágább autóját, amelyek mindegyike igazi mestermű.

1. Rolls-Royce Droptail 2024: A világ legdrágább autója

A Rolls-Royce Droptail 2024 ára ₹248 crore, ami körülbelül 30 millió dollárnak felel meg. Ez a limitált kiadású, egyedi építésű Rolls-Royce mindössze négy példányban készült. A motorháztető alatt egy 6.75 literes, ikerturbós V12-es motor található, amely 593 lóerőt és 841 Nm nyomatékot biztosít. A Droptail nem csak egy autó, hanem egy igazi műalkotás, amely a luxus és az elegancia tökéletes kombinációja.

2. Bugatti La Voiture Noire: Egyedi és lenyűgöző

A Bugatti La Voiture Noire a második legdrágább autó a világon, ára 18.7 millió dollár. Ez az egyedülálló modell a Bugatti 110. évfordulójának tiszteletére készült. Az autó különleges dizájnnal rendelkezik, és egy 8.0 literes W16-os motor hajtja, amely lenyűgöző teljesítményt nyújt. A La Voiture Noire nem csak egy autó, hanem egy igazi művészeti alkotás.

3. Bugatti Centodieci: Tisztelgés az ikonikus EB110 SS előtt

A harmadik helyen a Bugatti Centodieci áll, amely 9.7 millió dollárba kerül. Ez a limitált kiadású modell az ikonikus Bugatti EB110 SS előtt tiszteleg. A Centodieci egy 6.9 literes W16-os motorral van felszerelve, amely 1,600 lóerőt produkál. Ez az autó nem csak a múlt emlékeit idézi fel, hanem a jövő technológiáját is magában hordozza.

4. Bugatti Divo: Különleges tisztelgés Albert Divo előtt

A Bugatti Divo ára 5.8 millió dollár, és a francia versenyző, Albert Divo tiszteletére készült. Az autó egy 8.0 literes W16-os motorral rendelkezik, amely 1,500 lóerőt biztosít. A Divo különleges aerodinamikai kialakítása és teljesítménye miatt kiemelkedik a többi Bugatti közül, és a versenyzés szerelmeseinek álma.

5. Rolls-Royce Boat Tail: A luxus csúcsa

Az ötödik legdrágább autó a Rolls-Royce Boat Tail, amely 28 millió dollárba kerül. Ez a limitált kiadású Rolls-Royce mindössze három példányban készült. Az autó egy 6.75 literes ikerturbós V12-es motorral van felszerelve, amely 593 lóerőt és 841 Nm nyomatékot biztosít. A Boat Tail egy igazi mestermű, amely a luxus és az egyediség tökéletes megtestesítője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük